Παρακολούθηση Κινητού Προέδρου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: Ερωτήματα και Αντιδράσεις

Παρακολούθηση Κινητού Προέδρου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: Ερωτήματα και Αντιδράσεις


Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega» σχετικά με την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινόπουλο, η ΕΥΠ άρχισε την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη στις αρχές Σεπτεμβρίου 2021. Μετά από δέκα μέρες, υπήρξε προσπάθεια μόλυνσης του κινητού του μέσω του λογισμικού Predator, το οποίο είναι παράνομο και χρησιμοποιείται για ρομποτοποίηση και παρακολούθηση χρηστών.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος υπογράμμισε τα εξής ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό: Πρώτον, γιατί παρακολουθείται ο κ. Ανδρουλάκης και ποια ήταν η αιτία για την προσπάθεια παγίδευσής του με το λογισμικό Predator. Δεύτερον, για ποιο λόγο εταιρείες που χρησιμοποιούν το Predator δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και ποια είναι η δράση τους.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος επίσης εξέφρασε τη λύπη του για την τοξικότητα που επικρατεί στο δημόσιο διάλογο, υποδεικνύοντας ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικές συνέπειες. Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο κ. Κωνσταντινόπουλος επέμεινε στη σημασία της διαφάνειας και της ανάγκης να απαντηθούν σαφώς τα ερωτήματα που τίθενται σχετικά με την υπόθεση της παρακολούθησης κινητού και τη χρήση του Predator στην Ελλάδα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρακολούθηση Κινητού: Η Εφαρμογή StealthGenie και Τα Ηθικά/Νομικά Ζητήματα

Παρακολούθηση Κινητού μέσω Επιθέσεων SS7: Η Απειλή της Ιδιωτικότητας και η Ανεπάρκεια των Προστασιών

Συμβουλές για την Παρακολούθηση κινητού